Nieuws

Swentiboldzaal verhuist

Na meer dan 33 jaar geturnd, gesprongen en gespeeld te hebben in de turnhal aan de Leyenbroekerweg 15A gaan we aanstaande vrijdag 27 januari verhuizen naar de Dr Nolenslaan 128.

Een nieuwe turnhal, omdat de oude locatie afgebroken gaat worden. In de nieuwe hal kunnen we (op een later tijdstip) alle selectiegroepen gaan concentreren. Hierdoor kunnen we het familiegevoel binnen onze mooie vereniging nog verder gaan vergroten.

Voor de gebruikers van de Swentiboldzaal betekent dit concreet dat ze veel meer plek in de turnhal krijgen, qua vierkante meter ongeveer een verdubbeling. Een ander groot verschil zit hem in de valkuil: de grote blokkenbak om in te landen bij het aanleren van moeilijke bewegingen. Deze zit niet meer in de grond, zoals in de oude Swentiboldzaal, maar als een zogenaamde 'opbouwkuil' boven de grond. Hierdoor is ook een enorm podium nodig om aan te kunnen lopen richting de blokkenbak. Daarnaast is de kuil veel groter dan gewend, waardoor er 2 spantoestellen tegelijkertijd boven de kuil kunnen staan én een grote trampoline aan de kopse kant van de kuil geplaatst kan worden, wat samen voor meer oefenmogelijkheden bij de kuil zorgt.

Binnenkort zullen we foto's van de ingerichte zaal hier gaan plaatsen.

Verder een belangrijk punt: alle groepen, die NIET in de oude Swentiboldzaal (Leyenbroekerweg 15A) gesport hebben, blijven (voorlopig) op de plek waar ze nu zitten. Op een later tijdstip zullen een beperkt aantal groepen (met name, maar niet uitsluitend selectiegroepen) ook in de nieuwe hal gaan sporten. Maar als vereniging vinden we de aanwezigheid in de diverse wijken erg belangrijk om zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven om te sporten. Dus veruit de meeste recreatieve groepen zullen op de plek blijven waar ze nu al zitten.

<< terug naar alle nieuws