Nieuws

Minister Hugo de Jonge bezoekt GV Swentibold Sittard

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (en tevens Vice-Premier) bracht donderdag 14 maart een werkbezoek aan Sittard-Geleen. Dit bezoek vond plaats op uitnodiging van de lokale afdeling van het CDA in Sittard-Geleen, met het oog op de komende verkiezingen voor Provinciale Staten.

Tijdens deze drukke dag nam de Minister alle tijd voor gesprekken bij de Kredietbank Limburg, de Ophovenerhof, Zuyd Hogeschool en gymnastiekvereniging Swentibold Sittard.

Tijdens het bezoek aan Sittard-Geleen draaide het vooral om initiatieven van instellingen en verenigingen om iedereen, met name ook mensen met een beperking, een actieve rol te geven en daardoor volwaardig mee te laten doen in de samenleving. Tijdens de gesprekken bij Swentibold Sittard werden voorbeelden bekeken van hoe mensen met een beperking als volwaardig lid meedraaien. Aan dit onderdeel werd ook deelgenomen door hockeyclub Scoop en handbalvereniging V&L. Zo staat Swentibold Sittard midden in de samenleving door het aanbod van speciale sportprogramma's voor mensen met een beperking, om volwaardig te kunnen sporten onder deskundige begeleiding.

We danken de Minister voor zijn bezoek aan onze Swentibold Sittard turnaccomodatie en de constructieve gesprekken die we hebben kunnen voeren. We hebben genoten van de getoonde oprechte interesse.

<< terug naar alle nieuws