Airtumbling

Airtumbling springen is een spectaculaire en moderne variant op de bekende lange mat die al jaren in de gymnastiek wordt gebruikt. Airtumbling is lange mat turnen maar dan op een lucht gevulde baan van 15 meter lang en 3 meter breed.

Een groot voordeel van de airtumbling is dat het minder belastend is voor de verschillende gewrichten zoals polsen en enkels.  

Op de airtumbling worden de turnonderdelen makkelijker aangeleerd, wat weer voor meer plezier zorgt. Hierdoor zijn er ongekende mogelijkheden voor elk niveau om te springen, te rollen, salto’s, flikflakken en overslagen te maken. 

Voor de beginners helpt de airtumbling om de turnonderdelen makkelijker te leren. Voor de gevorderden bied de airtumbling  de mogelijkheid om de wat moeilijkere sprongen te oefenen omdat ze net wat hoger en dus wat meer tijd hebben om te  kunnen springen. Ook kunnen veel onderdelen achter elkaar geturnd worden waardoor airtumbling nog leuker en uitdagender wordt. 

Maar het allerbelangrijkste is dat airtumbling springen gewoon ontzettend leuk en gezellig is. Enthousiast geworden, kom dan eens kijken, maar liever kom gewoon eens meedoen! De eerste 2 lessen zijn gratis. 
Airtumbling is voor iedereen vanaf 7 jaar en wordt gegeven in de Sporthal de Kemper in Sittard.

Lestijden

Dag Tijd van/tot Locatie Doelgroep Leeftijd Wachtlijst
Donderdag 17:00 - 18:00 Swentiboldzaal j/m 8+ jaar Nee