Nieuws

In Memoriam: Marjo Hornikx

Een clubicoon heeft ons verlaten.

Onlangs ontvingen we het droevige bericht dat onze Marjo, onze secretaris, ons oudst zittende bestuurslid onverwacht op maandag 13 april van ons heen is gegaan.

Marjo werd op 9 jarige leeftijd lid van onze vereniging in 1959. Vanuit haar liefde voor kinderen was het niet meer dan logisch dat ze naast de kweekschool ook de opleiding voor verenigingsleidster gymnastiek is gaan volgen. Vele generaties kleuters en jonge turnsters kennen haar als ‘Juffrouw Marjo’. Tot midden jaren ’80 heeft zij binnen Swentibold les gegeven aan de Jong Talent groep, de kweekvijver voor de meisjesselectie. Maar zij was niet alleen actief in de zaal, ook bekleedde zij diverse bestuurlijke functies. Zo was ze jaren lid van het bestuur van het district Heerlen van de Nederlands Katholieke Gymnastiek Bond. Daarnaast was ze ook vele jaren (inter-)nationaal jurylid en een begrip in de Limburgse turnwereld.

Binnen onze vereniging zat zij sinds 1976 in het bestuur, waarvan de laatste 28 jaar als secretaris. Zij was er eigenlijk altijd en verrichtte heel veel werk op de achtergrond, waardoor ze ongetwijfeld een belangrijke pijler voor Swentibold was. Voor haar verdiensten in het onderwijs, maar vooral voor de sport was zij benoend tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, een onderscheiding die voor haar niet eens had gehoeven, want ze deed immers dat wat ze leuk vond, waar haar hart lag.

Nog niet zo lang geleden had ze aangegeven dat ze dit jaar het stokje wilde gaan overdragen aan de volgende generatie. Ze wilde niet helemaal stoppen binnen de vereniging, maar al die activiteiten die ze in de rol van secretaris op zich genomen had werden haar wat veel. Om de boel over te kunnen dragen had ze al haar werkzaamheden al op papier gezet. Haar volledig onverwachte overlijden ontneemt haar de kans om deze overdracht tot een goed einde te brengen en te gaan genieten van de rust, het niet meer moeten.

Met haar komt er een einde aan een generatie bestuursleden die onze vereniging groot heeft gemaakt.

Marjo, rust zacht, we gaan je verschrikkelijk missen, maar vergeten… dat nooit!

<< terug naar alle nieuws