Dames selectie

De damesselectie is al jaren een vaste groep binnen Swentibold Sittard. Onze vereniging heeft de beschikking over een eigen turnhal aan de Leijenbroekerweg in Sittard. De selectie bestaat uit een opleidings- en wedstrijdgroep. 

Vanuit de recreantengroepen komen regelmatig turnsters naar de damesselectie die opvallen door hun beweeglijkheid. Vaak zijn voor deze turnsters binnen het recreatief turnen de mogelijkheden te beperkt. Op dat moment gaat de train(st)er in overleg met de ouders om te kijken of de turnster wil doorstromen naar de opleidingsgroep met als doel om uiteindelijk in de wedstrijdgroep terecht te komen. Elk jaar stromen er weer een aantal nieuwe talentjes door naar de wedstrijdgroep. Daarnaast zijn er de afgelopen jaren ook turnsters van omliggende verenigingen geweest die de overstap naar dedamesselectie hebben gemaakt om zo meer trainingsuren in de turnhal te kunnen maken. Ook turnsters vanuit België en Duitsland hebben Swentibold Sittard inmiddels gevonden.

Uiteraard is het altijd mogelijk een keer een vrijblijvende proeftraining te volgen. Indien de turnster het vervolgens leuk vindt en het trainersteam voldoende doorgroeimogelijkheden aanwezig acht, kan in overleg besloten worden de turnster in te laten stromen.

De opleidingsgroep traint 1 a 2 keer per week. De wedstrijdgroep traint 3 tot maximaal 5 keer per week. De turnsters van de wedstrijdgroep nemen deel aan regionale en landelijke wedstrijden van de KNGU en komen uit in de eerste, tweede en derde divisie. Naast de individuele wedstrijden neemt Swentibold ook deel aan de (club)teamwedstrijden. De afgelopen jaren behaalde Swentibold al verschillende prijzen op de landelijke wedstrijden. Het trainersteam streeft ernaar om in een goede sfeer het beste in iedere turnsters naar boven te halen.

Naast de trainingen en wedstrijden is er ook tijd voor ontspanning. Zo brengt de damesselectie jaarlijks een bezoek aan de kermis in Sittard, daarnaast staan ook de surprise en BBQ en andere leuke activiteiten op het programma.

Kledingvoorschriften

De wedstrijdkleding van de selectiegroepen wordt door de trainers bepaald en wijkt af van de reguliere verenigingskleding.

Lestijden

Dag Tijd van/tot Locatie Doelgroep Leeftijd Wachtlijst
Maandag 16:30 - 20:00 Swentiboldzaal m/d 6-30 jaar Nee
Woensdag 16:30 - 20:00 Swentiboldzaal m/d 6-30 jaar Nee
Vrijdag 16:30 - 20:00 Swentiboldzaal m/d 6-30 jaar Nee
Zaterdag 13:00 - 16:30 Swentiboldzaal m/d 6-30 jaar Nee
Zondag 09:00 - 12:00 Swentiboldzaal m/d 6-30 jaar Nee