Kleutergym

Klimmen, klauteren, kruipen, rollen, gooien , balanceren, kortom lekker bewegen dat is kleutergym!

Nijntje, de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en Swentibold Sittard zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met de ambitie om meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar uit Sittard en omstreken te stimuleren om spelenderwijs beter te leren bewegen. Swentibold heeft namelijk met ingang van september 2016 het Beweegdiploma-keurmerk van de KNGU verkregen en de bekende kinderheld Nijntje is de ambassadeur van het Beweegdiploma.

Lees hier meer over het Nijntje Beweegdiploma

Ontwikkeling

Spelen en beweging is belangrijk, kleuters zijn nog volop in ontwikkeling en leren en op deze leeftijd ontdekken en ervaren de ze de mogelijkheden die ze hebben met hun lichaam centraal. Kleutergym stimuleert op een veilige en leuke manier de ontwikkeling van deze jonge kinderen.

In deze leeftijdsperiode vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd, neemt toe. Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.

Grondvormen van bewegen

Bij onze kleutergym komen alle grondvormen van bewegen aan bod zodat het kind optimaal de gelegenheid krijgt zichzelf te ontwikkelen. Op verschillende manieren  en met verschillende materialen leren de kinderen springen, zwaaien, duikelen, gooien, klimmen, balanceren etc.

Zelfvertrouwen

Bij de lessen kunnen de kleuters onder veilige omstandigheden allerlei moeilijke dingen proberen. De kleuters worden onder begeleiding uitgedaagd om moeilijke situaties aan te gaan waarbij eventuele angsten kunnen worden overwonnen. Van daaruit wordt gestimuleerd dat de kleuters steeds zelfstandiger te werk gaan. Uw kind zal steeds meer zelfvertrouwen krijgen in zijn of haar eigen kunnen.

Gratis proeflessen

Wilt u uw peuter of kleuter aanmelden voor kleutergym of wilt u meer weten over het Beweegdiploma bij Swentibold? Kom dan 2 gratis proeflessen volgen! Loop gewoon eens binnen op een van onze locaties tijdens de lessen die hier beneden staan vermeld. Tot gauw!

Lestijden

Dag Tijd van/tot Locatie Doelgroep Leeftijd Wachtlijst
Vrijdag 15:00 - 16:00 Swentiboldzaal j/m (met ouder) 1,5-6 jaar Nee
Zaterdag 10:00 - 11:00 Gymzaal Limbricht j/m 4-6 jaar Nee