Hip Hop / Show

Nieuw bij Swentibold: de dansstijl Hiphop! Wil je ook van die coole moves leren die je op TV of Youtube ziet? Kom dan naar deze lessen, gegeven door een professionele hiphopper!

Sinds de komst van hiphop hebben jongeren de dansstijl massaal omarmd, maar wat is hip hop dansen nou precies? Wat hip hop zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn eigen versie van hip hop dans creëren. Binnen hiphop bestaan er vele stijlen, zoals popping, locking, waving, housing en breakdancing.

Locking is een van de eerste dansstijlen die voortkwam uit de hip hop stroming. Bij deze stijl gaat het erom je beweging heel even vast te houden, te ‘locken’ om dan weer net zo snel verder te dansen.

Popping behoort ook tot een van de eerste hip hop dansstijlen. Door spieren in je armen, benen of lichaam even aan te spannen kun je het effect creëren dat je lichaam ‘popt’. Bewegingen kunnen hierdoor onmogelijk of gemonteerd lijken.

Bij waving gaat erom dat de danser doet alsof er iets door zijn lichaam gaat, een stroomstoot bijvoorbeeld. Je laat je lichaam hierdoor in golven bewegen waardoor het eruit ziet alsof je lichaam geen botten heeft.

Housing komt net zoals de meeste stijlen uit New York. Housing draait om het snelle voetenwerk en het effect creëren dat je zwevend over de vloer danst. Niet te verwarren met gliden (moonwalk), waardoor het lijkt alsof je onnatuurlijk over de vloer glijdt.

Bij breakdance dans je op handen en voeten en maak je acrobatische bewegingen door bijvoorbeeld, op alleen je hoofd te draaien. Voor breakdance is veel explosiviteit en kracht nodig.

Lestijden

Dag Tijd van/tot Locatie Leeftijd Wachtlijst
Donderdag 18:30 - 19:30 Gymzaal Burg. Corbeystraat 10 - 16 jaar Nee
Donderdag 19:30 - 20:30 Gymzaal Burg. Corbeystraat 16+ Nee