Ouder/kind gym

Samen met papa, mama, opa of oma lekker gymmen!

Een aanbod van de vereniging dat speciaal is bedoeld voor de peuter van 1½ tot 4 jaar, die samen met papa en mama of opa en oma, lekker wil gymmen in een 'echte' gymzaal. "Mijn kind loopt op deze leeftijd nog maar net", zult u zeggen. Dat is waar. Maar juist het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk. De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituatie aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, schommelen en rollen.  

Leren van elkaar 

Voor ouders is de gymzaal een ideale plek om andere opvoeders met hun kinderen te ontmoeten. Er worden contacten gelegd en opvoedingstips uitgewisseld. De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen. 

Gymles en opvoeding 

De gymles kan worden gezien als een schakel in de opvoeding die niet mag ontbreken. Uw kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. Daar komen dan ook nog andere dingen bij, zoals het zingen in een kring. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar verstevigen en het kind meer zelfvertrouwen geven. 

Beweegdiploma Nijntje

Nijntje, de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en Swentibold Sittard zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met de ambitie om meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar uit Sittard en omstreken te stimuleren om spelenderwijs beter te leren bewegen. Swentibold heeft namelijk met ingang van september 2016 het Beweegdiploma-keurmerk van de KNGU verkregen en de bekende kinderheld Nijntje is de ambassadeur van het Beweegdiploma.

Lees hier meer over het Nijntje Beweegdiploma.

Wilt u uw peuter of kleuter aanmelden voor ouder-kind gym of wilt u meer weten over het Beweegdiploma bij Swentibold? Kom dan 2 gratis proeflessen volgen! Loop vrijblijvend binnen op een van onze locaties tijdens de lesijden (zie beneden). Tot binnenkort!.

Lestijden

Dag Tijd van/tot Locatie Doelgroep Leeftijd Wachtlijst
Woensdag 09:00 - 10:00 Swentiboldzaal j/m 1,5-4 jaar Nee
Woensdag 10:00 - 11:00 Swentiboldzaal j/m 1,5-4 jaar Nee
Vrijdag 15:00 - 16:00 Swentiboldzaal j/m 1,5-6 jaar Nee