Hip en happening

Freerunning

Freerunning is het verplaatsen van A naar B waarbij obstakels op allerlei manieren worden getrotseerd. Onderweg is er ook ruimte voor fraai uitziende tricks en moves. In de buitenvariant wordt er veel gebruik gemaakt van straatelementen in de stad en wijk. Het verplaatsen van A naar B kan op vele manieren. Springen, klimmen, balanceren, zwaaien, hangen en uiteenlopende tricks staan bij Freerunning centraal. De obstakels zijn alledaagse dingen als muurtjes, hekken, trappen, buizen en palen. Alles waar over gesprongen en gerend kan worden, kan onderdeel uitmaken van een freerunning parcours. De trucs en tricks maken het plaatje compleet en maken van freerunning een ongekend populaire urban streets activiteit. Die overigens ook in een gymzaal heel goed kan worden uitgevoerd.

De tricks en moves die gedaan kunnen worden proberen we in de zaal zo na te bootsen dat het op de buitensituatie lijkt. De tricks en moves worden in de gymzaal geoefend. Deze worden geoefend in een veilige situatie met dikke matten, kleine matjes waar nodig en de luxe die de groep heeft een valkuil met schuimblokken erin.

Er zijn drie groepen op de zondag avond in de Swentiboldzaal. Zie voor de tijden hieronder het lesrooster. Voor alle groepen geldt een wachtlijst! Alle drie groepen zijn gemengde groepen: zowel de jongens als de meisjes zitten bij elkaar in de groep. Deze discipline kent geen wedstrijdgroep. Dit is puur om de tricks en moves veilig aan te leren zodat het op de straat goed verloopt.

Wat deze groepen tot een groep maakt is dat we elkaar kunnen helpen met de tricks en moves. We spreken elkaar erop aan en vormen dus zo een band met elkaar. We hebben respect voor elkaar, helpen elkaar, spreken elkaar fatsoenlijk aan. Wat ook goed moet worden onthouden is dat ieder kind op zijn of haar eigen niveau en tempo leert. Dit omdat het kan zijn dat er meerdere kinderen sneller leren en dus ook een hoop tricks sneller onder de knie krijgen. Hier moet niet te veel naar gekeken worden. Het belangrijkste is dat je plezier hebt in de sport die je doet en dus ook in de 1,5 uur Freerunning die je doet.

Kledingvoorschriften

Het beste draag je lekker los zittende sportieve kleding

Lestijden

Dag Tijd van/tot Locatie Doelgroep Leeftijd Wachtlijst
Zondag 17:30 - 18:30 Swentiboldzaal, Turnhal j/m 8-12 jaar Ja
Zondag 18:30 - 20:00 Swentiboldzaal, Turnhal j/m 12+ jaar Nee