Nieuws

Eerste nationale medaille binnen

In juni van dit jaar werd het dames junioren springteam (een combinatie van Swentibold met SVO) overtuigend nationaal kampioen C-lijn op het toestel minitrampoline. Vanwege hun hoge puntenaantal moest dit team verplicht promoveren naar de B-lijn. Hoe zou het ze vergaan in deze hogere categorie?

Ondanks de versterking van de ploeg met Meike verliep de plaatsingswedstrijd niet naar verwachting: het team miste op 0,05 punten directe plaatsing voor het NK. Gelukkig bleek er nog ruimte te zitten in het wedstrijdschema van het NK, waardoor ons team alsnog toegevoegd werd.
Zaterdag 10 december was het dan zover. In Ede mochten de dames junioren zich met 8 andere teams meten. In de voorbereiding hadden we extra aandacht besteed aan stabiele landingen en dat betaalde zich uit tijdens de wedstrijd: veruit de meeste sprongen werden super netjes geland. En ook de 2 moeilijkste sprongen (dubbel salto van Meike en tsukahara van Dominique), die op de plaatsingswedstrijd nog een val tot gevolg hadden, stonden feilloos!
Het team had dus echt het beste van zichzelf laten zien en kon sowieso trots zijn. Maar de dames junioren B categorie bleek een spannende wedstrijd te zijn, want ook de tegenstanders maakten geen of weinig duidelijke fouten. Groot was dan ook de vreugde toen bij de prijsuitreiking bleek dat ons team 2e geworden was.

Van 1e in de C-lijn naar 2e in de B-lijn in een paar maanden tijd: een super prestatie! En de eerste nationale medaille voor Swentibold/SVO in het seizoen '22-'23. Complimenten voor het team: Annemijn, Dominique, Emma, Meike, Noa, Nova, Pien en Veerle

<< terug naar alle nieuws